Modna dizajnerka Danny Kovačević, ističe se svojim unikatnim, ručno rađenim modnim komadima, za koje veruje da odgovaraju ljudima slobodnijeg duha i nesvakidašnje mašte. Sa lakoćom kombinuje stilove i stvara svoje alternativne komade koji su veoma funkcionalni i prikladni za sve prilike.

Ćao Danny! Ispričaj nam kada si i kako shvatila da je modni dizajn nešto čemu želiš da se posvetiš?

Oduvek sam volela da crtam. Još u osnovnoj školi sam slala radove na razna takmičenja, dobijala sam i nagrade u tom periodu. Tada sam mislila da ću se baviti slikarstvom. Međutim, jednog dana sam dobila prelepu svesku koju sam koristila isključivo za ideje odevnih predmeta. Crtala sam nešto kao modni crtež, tako je sve počelo.

Gde si se prvi put javno predstavila?

Prvi put sam se javno predstavila 2007 god. na Fashion Selectionu.

Koji je prvi komad odeće koji si dizajnirala?

Prvi komad odeće sam dizajnirala još kao dete, bila je to suknjica koju sam osmislila i ručno sašila. Namenila sam je kao poklon za drugaricu. Originalno zar ne? (smeh)

_dsc0994Kako bi nekome ko nije upućen u tvoj rad opisala svoje kreacije?

Moje kreacije se sastoje od unikatnih modela koji su uprkos neobičnim formama izuzetno funkcionalni. Namenjeni su ljudima slobodnijeg duha i nesvakidašnje mašte. Boje koje preovladaju su uglavnom, crna, siva i ljubičasta. Radim prsluke, jakne, kapute, mantile i korsete. Uglavnom na većini navedenih odevnih predmeta mogu se videti dva šlica, to mi je postao zaštitni znak.

Postoji li nešto što te inspiriše dok stvaraš modne kreacije?

Inspiraciju za moje kreacije pronalazim u japanskom stripu. Strip obiluje različitim oblicima kostima koji inspirišu i podstiču maštu, kako stvaraoca, tako i onih kojima je namenjen

Imaš li uzore?

Iskreno, nemam uzore, ne pratim modu preterano. Postoje neki domaći dizajneri čiji mi je rad zanimljiv. Smara me kalupčenje, hoću da stvaram antimodu!

Da li je teško ostvariti se danas kao modni dizajner?

Veoma je teško ostvarti se u ovoj zemlji ukoliko se oslanjaš samo na talenat i kreativnost. Treba ti ili velika sreća ili puno para. Kod nas ovo važi na žalost i za ostala zanimanja.

_dsc0017Kako bi nam opisala svoj stil?

Hm, moj lični stil? Teško mi je da ga definišem, možda kao alternativni sa primesama ostalih stilova.

Šta je po tebi hit ove sezone?

Hit je biti svoj i imati sopstveni stil. Kao što sam već rekla ne volim kalupčenje.

Kakvi su ti planovi za budućnost?

Ne volim ništa da planiram, mogu samo da kažem da se nadam da ću jednog dana uspeti više da se afrmišem, ali van ovih prostora. Volela bih da predstsavim kolekciju na Berlinskom Alterantivnom Fashion Weeku.

Ostavite komentar