Dom kulture Studentski grad (DKSG) svojim sadržajem pokriva sve oblasti umetnosti, a većina programa je besplatna.

domkulture_1397036196_140

NewsBitt Magazin predstavlja neka dešavanja iz bogatog junskog repertoara Doma kulture „Studentski grad”:

Radionica dokumentarnog filma Ivane Todorović

Radionica dokumentarnog filma kroz praktičan rad upoznaje polaznike s metodama rada u dokumentarnom filmu gde je snimatelj(ka) i reditelj(ka). Polaznici će kroz različite vežbe tokom pet dana moći da istraže, snime i režiraju svoju priču u kratkoj dokumentarnoj formi. Časovi će biti održavani vikendima (4, 5, 11, 12. i 19. juna) od 12.00 do 16.00 u okviru Radionice filmske režije Akademskog filmskog centra DKSG.

Foto: dksg
Foto: dksg

Ivana Todorović je autorka iz Beograda koja se bavi društveno angažovanim dokumentarnim filmovima koje je režirala, snimala, koproducirala u Beogradu i Njujorku. Berlinale Shorts competition, Rotterdam International Film Festival, Traverse City Festival, The Palm Springs International Shortfest samo su neki od festivala na kojima su se filmovi ove autorke prikazivali. Za svoj autorski rad Ivana Todorović nagrađivana je na festivalima širom sveta – u Srbiji, Americi, Italiji, Kanadi, Rusiji, Grčkoj, Engleskoj. Osim što pravi filmove, Ivana drži i radionice na univerzitetima, festivalima i u obrazovnim centrima širom sveta.

Radionice su otvorene za sve zainteresovane i ulaz je slobodan.

Predstava „Poslednji trenuci kralja Aleksandra i kraljice Drage”

U utorak 7. juna u Velikoj sali DKSG sa početkom u 20 časova biće odigrana predstava „Poslednji tenuci kralja Aleksandra i kraljice Drage” po motivima istoimenog teksta Radomira Putnika. Uloge igraju studenti četvrte godine glume, Mihajlo Stojković i Martina Kitanović, Fakulteta umetnosti Univerziteta u Prištini u klasi redovnog profesora Jovice Pavića i saradnika Borjanke Ljumović. Drama se dešava u poslednjim trenucima života kralja Aleksandra i kraljice Drage, u noći između 28. i 29. maja.

 Film „Kad muzičari šokiraju” u DKSG

U Velikoj sali DKSG film, Dubravke Jagatić, „Kad muzičari šokiraju” će biti prikazan u sredu, 8. juna sa početkom u 21 čas.

kad muzičari šokirajuSkandali na domaćoj rokenrol sceni, ljubavi, mržnje, u(z)roci, posledice, uloga medija u svemu tome. Radnja je smeštena na stejdževe i bekstejdževe jugoslovenske i hrvatske rok scene krajem prošlog veka. Od Satana Panonskog, preko Siniše Vuce, Dina Dvornika, Riblje čorbe ili Zabranjenog pušenja, pa do LET-a 3.

Predavanje na temu „Nju Delhi”

Predavanje Miroljuba Stojanovića na temu „Nju Delhi” biće održano u četvrtak, 9. juna u 20 časova u Klubu-knjižari Magistrala.

„Svakako gubitnik u književnom duelu s Bombajem, Nju Delhi je za razumevanje indijskih književnih strujanja nezaobilazan grad. Otkad je Ahmed Ali 1940. na enegleskom jeziku objavio čuveni roman Sumrak u Delhiju, književnu inspiraciju ovom gradu, među ostalima, duguju grandiozna Anita Desai, Kušvant Sing i, naravno, Salman Ruždi”, Miroljub Stojanović.

Izvor fotografije: opusteno.rs
Izvor fotografije: opusteno.rs

Veče DJ iznenađenja

Utorak veče, tačnije, 14. jun u 21 čas, posvećeno je najvećim hitovima koje će puštati renomirani disk džokeji na Letnjoj sceni DKSG.

Predstava „Pokondirena tikva”

U četvrtak 16. juna u Velikoj sali DKSG sa početkom u 20 časova biće odigrana predstava „Pokondirena tikva” Jovana Sterije Popovića. Igraju studenti druge godine glume, Ivana Bartunjek, Gabrijel Bećarević, Stevan Zdravić, Lea Jevtić, Đorđe Kocić, Danica Stanković, Stefan Cikić, Gala Šalipur, Fakulteta umetnosti Univerziteta u Prištini u klasi redovnog Milana Plećaša i saradnika Nemanje Savkovića.

Tribina „Umeće zavođenja” u DKSG

Tim „Pričajmo o tome” u saradnji sa DKSG organizuje tribinu „Umeće zavođenja” koja će se održati u nedelju, 19. juna u Velikoj sali DKSG sa početkom u 18 časova.

, Image: 7446250, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: yes, Credit line: Profimedia, I love images
, Image: 7446250, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: yes, Credit line: Profimedia, I love images

Tribina je posvećena razumevanju osnovnih ljubavnih osećanja: dopadanja, zaljubljenosti, ljubavi i strasti. Kako prići osobi koja vam se dopada, kako pokazati svoja osećanja, kada odustati od zavođenja… Mladi bi rekli da je to priča o muvanju, oni malo zreliji da je to priča o zavođenju. Mi kažemo da je to priča o početku koji možda dovede do ljubavi. Posebna pažnja biće posvetićena temi koja je u našoj zemlji i dalje pomalo neprijatna, a to je kako naći dečka/devojku kada ste istopolno orijentisana osoba i kako je biti biseksualac/-ka u Srbiji. U susret letu, romansama i želji da budemo grljeni i voljeni.

O zavođenju će govoriti Vladimir Miletić psihoterapeut, Ivan Dabetić kolumnista i urednik Adrije dejli magazina, Bojana Obradović, koordinatorka tima „Pričajmo o tome” i rebt psihoterapeut pod supervizijom.

Besplatna škola kineskog jezika

Od oktobra počinje novi ciklus časova u školi kineskog jezika. Škola je besplatna, broj polaznika je ograničen, mogu se prijaviti isključivo redovni studenti osnovnih studija. Časove će držati Marina Pop-Cenić. Ne mogu se prijaviti postdiplomci i zaposleni. Zainteresovani mogu poslati svoje podatke na e-mail biblioteka@dksg.rs (poslati ime i prezime, kontakt telefon i e-mail, fakultet, broj indeksa).

Kineski jezik
Izvor fotorgafije: sinagate.com

Polaznici će naknadno biti obavešteni o tačnom datumu početka nastave. Upis je u toku.

 

Ostavite komentar