Za sve velike ljubitelje mode, održan je 14. po redu Modni vikend u Skoplju, koji je trajao od 28. oktobra do 1. novembra u Distrikt bar & kitchen, Marriott hotel Skoplje. Posetici su imali prilike da uživaju u raznovrsnim programu i zanimljivim kreacijama za sezonu jesen/zima 2016/2017.

U nedelju, 30. novembra, reviju je otvorila dizajnerka Jovana Filipović, sa kolekcijom “The Great Beaty”, koju je podržala gazirana voda “Pelisterka”. Njena kolekcija crpi inspiraciju iz italijanskog filmskog ostvarenja “Velika lepota” Paola Sorienta (Paolo Sorrentino). Kolekcija je savremena, sa dozom bezvremenosti, spojena sa osećajem nostalgije iz vremena italijanske mode i glamura. Jovana je proglašena i za najboljeg dizajnera ove manifestacije.

jovana1jovana2

Revija “Papaz”, dizajnera Andreja Papaza Georgijevskog, privukla je veliku pažnju kolekcijom “Vraćanje antiheroja”, koja je finansirana od strane Ministarstva kulture Makedonije, kao i firmi “Securiocom” i “Pixel print”. Za muziku je bio zadužen makedonski pop pevač Dimitar Andonovski poznatiji i kao prateći vokal Tijane Dapčević na Evroviziji 2014. godine. Kolekcija stavlja akcenat na unutrašnju lepotu, koja prikazuje hrabrost i neustrašivost.

papaz1ovoPublika je iste večeri imala prilike da uživa i u unikatnom nakitu “Sigma Jewelry” čiji je oblik inspirisan suncem i zlatnim voćem, sa temom jesen. Za kraj prvog dana, održana je i revija Filipa Trenčovskog pod nazivom „Birds of Pray“. Njegova ženska kolekcija predstavlja divlje ptice grabljivice, na koje su modeli vizuelno i podsećali, zahvaljujući modernom dizajnu odeće, mešavinom raznovrsvnih materijala i autentičnim izgledom.

filip1filip2

Studenti sa Instituta za dizajn i inžinjering odeće na Tehnološko – metaluruškom Fakultetu, pri Univerzitetu iz Skoplja, otvorili su 31. oktobra drugi dan ove manifestacije, kolekcijom “Ritam i nauka”, sa mentorkom Lidijom Georgievom.

studenti2studenti1

Kreacije brenda „Elzi Paris“ od dizajnerke Flore Elezi, inspirisane su jesenjm tonovima, sa akcentom na zlatnu i srebrnu boju, koja je must have ove sezone. Nakon nje, drugi put po redu, na vikendu mode u Skoplju predstavio se i Dejan Todorović sa kolekcijom “Look@me“, inspirisanom ženkom lepotom koja privlači i sa koje se ne može skinuti pogled.

dejan1dejan2

Drugi dan Modnog Vikenda u Skoplju zatvorila je dizajnerka Olgica Georgijeva svojom najnovijom kolekcijom „Touch of my soul“. Olgicina kolekcija je inspirisana nasleđem njenih korena i predaka, upotpunjena modernizovanim vizuelnim izgledom.

olgica2olgica1

Treće i poslednje večeri Modnog Vikenda u Skoplju, reviju su započeli studenti modnog dizajna „Karijera Plus“. Radica Lazova, Oliver Atanasov, Eva Zaeva, Asmira Abazi i Ivana Arsovska pod mentorstvom Irine Toševe, predstavili su kolekciju koju čini skup simentrije i asimetrije, reda i haosa, toplog i hladnog, a u celini se ogledaju kao priče ovih mladih dizajnera.

studenti11studenti22

Marija Trajanova, nosilac brenda „Marsin“, predstavila je kolekciju „Milion voices“, inspirisanu unutrašnjim glasovima koji se javljaju tokom stvaranja svog dela. Kreacije Evgenije Zafirovske pod nazivom „Black Feedback“, predstavljene su uz podršku firme „Pakomak“. Kolekcija je napravljena kao prvi korak ka nečemu drugačijem, time što ističe rad sa  recikliranim materijalom. Na pisti je krasio raznovrsni kolorit i rad sa PVC materijalom.

r2r1

Dizajnerka Irina Toševa je na ovom vikendu mode proslavila svoje jubilarno deseto predstavljanje na ovoj manifestaciji, uz podršku „Avicenta“. Ona je samim tim i zatvorila Modni vikend u Skoplju.

ivana-2ivana-1

Ostavite komentar