Nakon velikog praska, koji je izazvalo „Pasivno Pušenje“ Nebojše Romčevića, Zvezdara teatar se može pohvaliti novom premijerom. Ovog puta glavne konce vući će pisac Filip Vujošević i reditelj Veljko Mićunović, dok će se na čuvenim daskama pojaviti velika imena sprskog glumišta: Nebojša Dugalić, Nataša Ninković, Olga Odanović,Tamara Krcunović…

„Komad „O propasti srpske porodice“ je napisan 2000. Godine. U novoj produkciji u Zvezdara teatru , na predlog reditelja, izvodi se pod imenom „Gozba“, dok je podnaslov originalan naziv drame u kome je izmenjena jedna reč: „O propasti srpske savremene porodice“. Naizgled nebitna intervencija govori o suštini promena kroz koje je naše društvo prošlo u prethodnih petnaestak godina. Nekada, priču o porodici koja jedva sastavlja kraj sa krajem i neumorno igra igre na sreću, nadajući se da će tako pronaći izlaz iz gotovo bezizlazne situacije, bilo je jedino logično staviti u milje propale radničke porodice. Drugačije ne bi bilo uverljivo“, rekao je pisac o samom delu.

unnamed-1

Filip deluje veoma mladoliko, a drama je napisana još 2000. godine. Naizgled bi se reklo da mu je oko 25 godina, ali to bi značilo da je delo napisao kada mu je bilo svega desetak. Došli smo i do odgovora na ovo pitanje.

„Jao, uvek me to pitaju. Ja zapravo imam 39 godina, a iskreno ni sam sebi ne bih dao više od 17. Ali, eto hvala Vam“, odgovorio je uz osmeh.

Bilo kako bilo, sa samo dvadeset i kusur godina, Filip je obradio jednu ozbiljnu socijalnu temu srpske radničke porodice.

Zato sa nestrpljenjem očekujemo premijeru koja će biti u sredu, 16. Novembra od 20 časova, u Zvazdara teatru. Reprize u novembru biće odigrane još 18. i 29.

Ostavite komentar