Ponedeljak ujutru, jeste u stvari, najkritičniji deo nedelje. Ponedeljak postavlja scenu za svaki sledeći dan u nedelji. Početak nove radne nedelje utiče na stanje uma onako kako ti izabereš da utiče, pozitivno ili negativno. Okej, iskreno, kada se probudim ni meni ne sija duga, cvrkuću ptičice, jer nažalost ovo nije film, već realan svet. Kada prebrojim sve obaveze koje sam elegantno izbegavala nedelju pre ove, jedino što želim da uradim jeste da nastavim da spavam, logično. „Eat, sleep, rave, repeat“, samo bez rejva, ta neka priča.

rawMeđutim, hajde da dozvolimo novom režimu da stupi na snagu, za početak barem da pokušamo. Dođe nedelja, ti se setiš da je nedelja i – smoriš se, vikend je proleteo, kao i uvek. Ali čoveče, vikend u tom trenutku i dalje traje, zašto bi razmišljao kako ćeš sutra? Iskoristi preostalo slobodno vreme i uživaj tu gde jesi, u ostatku dana. Zatim uveče daj sve od sebe da legneš ranije (verovatno ni ne možeš da se setiš poslednjeg puta kada si se lepo naspavao) i odmori.

Polako sviće, dolazi taj famozni ponedeljak. Zazvonio je alarm, budiš se, a na satu otkucava 7, 8 ujutru. Znam, prosto se po navici budiš nervozan i mrzovljan. E, tu, baš tu nastupa promena – okreni igru i ustani iz kreveta što pre možeš, a zatim odmah uđi u neku aktivnost. Spremi doručak, pusti omiljenu plejlistu, istuširaj se i odluči da imaš produktivan dan. Ti biraš da li ćeš, šta i kako da odradiš, jer ipak je sve u organizaciji sopstvenog vremena.

maxresdefaultObaveza će biti, vremenom sve više, samo pozitivan stav može da ti omogući da ti dani ne budu mučenje i konstantno dosađivanje, i da, kao i većina ljudi, živiš za dva dana vikenda koji prolete brzinom svetlosti. Bukvalno. Bez negativne energije i mrzovolje, videćeš kako će u stvari sve čega se dohvatiš biti lakše i lepše.

Zato ponedeljak treba da bude mnogo više cenjen dan, jer predstavlja početak nedelje, početak novih odluka i novog pogleda na svet. Nešto kao okretanje novog lista, jer ako ti je prošla nedelja bila užasna, zašto da ti ova ne bude sušta suprotnost?

Ostavite komentar