Sinoć je u dvorani Studentskog Kulturnog Centra zatvoren trodnevni modni festival Balkan Art Fashion Event. Publici se predstavilo 12 dizajnera iz Srbije i regiona, sa izuzetnim kolekcijama.

Prvi segment revija otvorila je kolekcija „Brave Heart“, Milice Lazarević iz Srbije, potom „Beginning“, Jovanović Milice iz Srbije, a nakon toga publiku je razdrmala kolekcija „Der Krieg“, Katarine Božičković takođe iz Srbije. Ovom kolekcijom dominirala je crna i crvena boja odeće, upotpunjena detaljima poput krzna, tregera i beretki u naci stilu, uz nezaobilazne martinke na nogama. Modeli su se međusobno salutirali u nacinonal-socijalističkom stilu, što je dodatno upotpunilo doživljaj revije.

_DSC0229

_DSC0213Potom je prvi deo zatvorila kolekcija „Rain 365“ koju potpisuje Eni Slosar iz Hrvatske. Crno-bela kolekcija u Gothic stilu, uz nezaobilazne martinke na nogama. Kapuljače u obliku trougla, šešir prekriven crnim providnim tilom, stroge geometrijske figure na odeći, kao i asimetrični kroj učinili su da ova kolekcija ne prođe nezapaženo.

_DSC0282

_DSC0289Nakon kraće pauze, u 20.30 h počeo je  drugi blok revija kolekcijom „Glam & rock“, Ugrcic Design iz Srbije. Sledi kreatorka Izabela Kečan iz „Hrvatske“ i revija „Bijelo”. Na pistu potom silaze manekenke noseći modele iz kolekcije „Hybrids“, Aesthetics Illustrated-a iz Makedonije, poput providno plastičnih suknji. Make up je bio bele boje kao i cela kolekcija, a pored plastike prisutna je bila i eko koža. Revija je briljirala kad su na pistu istupile sijamske bliznakinje noseći jednu haljinu.

_DSC0431

_DSC0440 Drugi segment zatvara Ivan Jakić iz Crne Gore sa revijom „Rapture“.

U 21.30 h dizajnerka Vivid iz Srbije i njena kolekcija „Greta oto“ započinje treći deo. Za njom sledi Drenusha Xharna poreklom iz Albanije koja dolazi kao razmena studenata dizajnera između nas i „Skoplje Fashion Week“-a. Potom nastupa kolekcija „Ritam asimetrije“, Marine Mićanović iz Srbije sa „New York Fashion Week“-a. Crna, elegantna kolekcija, oštrih krojeva i kaiščića kao detalja, ženstvena i nesvakidašnja.

_DSC0664
Čast da zatvori BAFE imao je Stefan Koković iz Srbije, od ranije poznat BAFE publici kao fotograf, sa kolekcijom „Wild and free“. Pre stupanja modela na pistu poređani su jastučići vedrih boja u kojima je bila i cela kolekcija.

_DSC0710_DSC0762 Lepršava, šarena i  vesela revija ispraćena je odgovarajućom numerom, te su se i sami manekeni zaigrali, a kada nam se poklonio i poslednji dizajner na ovom BAFE-u, iz bekstejdža su na pistu istupili svi koji su bili odgovorni za realizaciju ove manifestacije, skakajući u ritmu muzike.

_DSC0806Nakon završetka programa Luka Opačić, organizator čitave manifestacije preneo nam je svoje utiske:

„Priznajem da je bilo jako naporno, ali najbitnije je da su publika i dizajneri zadovoljni, jer oni su ti zbog kojih smo prisutni na ovo sceni. Svakako je bio bolji od predhodnog, napredujemo iz sezone u sezonu. Sledeći BAFE biće održan  početkom novembra u nešto manjem obimu, a za deseti, koji će se održati početkom maja, spremamo vam brojna iznenađenja. Treći dan bio je najnaporniji, ali i najbolji, s obzirom da smo imali specijalne goste poput Marine Mićanović, Klare Drenušan i Stefana Kokovića.”

Fotografije: Miloš Marković

Ostavite komentar